Článek

18 slov pro Kláru Slámovou

Ženy za objektivem
Napsala
Ženy za objektivem

Takto označené rozhovory a další články pro vás připravujeme v rámci týmu Ženy za objektivem. Nejčastěji ve dvojici Jona Novak a Iva Krochotová.

https://www.zenyzaobjektivem.cz/ http://instagram.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/groups/zenyzaobjektivem/

Foťák?

Záleží, jaké nároky na fotky máme. Já vnímám foťák především jako prostředníka k sebevyjádření. Podstatnější je, kdo za foťákem stojí a mačká spoušť. Aktuálně fotím na Nikon D750.

Objektiv?

24, 50.

Žánr?

Nejbližší je mi umělecká reportáž/portrét.

První kšeft?

Rodinné, asi po roce focení, kdy jsem pořádně nevěděla, co dělám???? Ale když opomenu edit, některé fotky z něj mám ráda doteď.

Klára

Klára Slámová

Vystupuje pod značkou Filoména. Klára je rodinná a svatební fotografka, která vás zachytí přirozeně a upřímně, přesto ve vší kráse.

S focením začala na mateřské dovolené, protože chtěla mít hezké fotky do rodinného alba. Fotografii však zcela propadla a začala se jí věnovat naplno, fotila, vzdělávala se, a následoval strmý vzestup během kterého se vypracovala v profesionálku se vším všudy. Její fotky plné emocí jsou unikátní hrou světel a stínů.

Tvé úspěchy?

Letos fotím čtvrtým rokem, na velký úspěch je ještě asi brzy. Zatím se raduju z těch menších, jako například spolupráce se zajímavými jmény a firmami z oblasti rodinné a svatební fotografie, osobní růst v podobě veřejného vystupování a samotné reakce klientů na moje fotky. Jako úspěch považuji i to, že mezi mými klienty je velká řada fotografů a fotografek.

Na čem pracuješ?

V současné době mi zakázky a rodina zabírají téměř všechen čas a na osobní projekty není prostor. Vnitřně strádám, ale i když nápady přicházejí, nemám energii je zrealizovat. V zimě bude volněji a věřím, že budu v téhle sféře aktivnější.

Budoucnost? Co dál?

Netroufám si odhadovat. Před dvěma lety by mě nepadlo, kde budu za rok a loni, kde jsem letos. Věci nechávám spíše přirozeně plynout, ale plně využívám všeho, co mi přijde do cesty :-)

Ženy za objektivem?

Přeju komunitě a ženám kolem ní, aby vzkvétaly. Aby je fotka naplňovala a dělala jim radost.

Ještě něco?

Netuším :-)

Zpět na výpis článků

Sleduj nás na Instagramu @zenyzaobjektivem