Článek

18 slov pro Lucii Deutsch

Ženy za objektivem
Napsala
Ženy za objektivem

Takto označené rozhovory a další články pro vás připravujeme v rámci týmu Ženy za objektivem. Nejčastěji ve dvojici Jona Novak a Iva Krochotová.

https://www.zenyzaobjektivem.cz/ http://instagram.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/groups/zenyzaobjektivem/

Foťák?

Jasně! Ale někdy i mobil, i když s ním to moc neumím. Hlavně na rodinných výletech není foťák vítán. Vždy říkám, kolik krásných fotek jsem mohla donést, ale rodinná pohoda je důležitější. Co se značky týče, začínala jsem u Canonu a zůstala mu věrná, aktuálně nejvíce fotím na bezzrcadlovku Canon RP.

Foťák je pro mne ale jen část celého procesu, poměrně dost se věnuji i prostprodukci.

Objektiv?

Rozhodně pevný s velkou světelností. Nejraději mám 135mm 2 od Canonu, ale hojně používám 35 mm, 50mm a 85 mm - všechny se světelností 1,4.

Žánr?

Portrét, ženy, fantasy, brand. Někdy se i děti připletou...vlastně dost často:) Miluji, když mohu dělat fotky, které připomínají obrazy, když mají fotky po focené hluboký význam, nebo dokážou přivést diváka k zamyšlení.

První kšeft?

Svatba kamaráda fotografa. Řekl mi den předem na rozlučce se svobodou - půjčím ti externí blesk a prostě foť. Neměla jsem tehdy ani zrcadlovku, jen utrazoom. I když nebylo placené, bylo to pro mne první focení, kdy jsem musela jít do toho i přes velké obavy, jak dopadne výsledek. První placená práce byla fotka na plakát pro kamarádku, která propagovala pomoc pro dívky s poruchou příjmu potravy.

Lucie

Lucie Deutsch

Lucie Deutsch má vystudovány dějiny umění a kulturní dějiny a před fotografií se věnovala malbě a kresbě. Je blázen do pohádek, mytologie, fantasy a kostýmů, což se vše podepisuje na její kreativní tvorbě. Její fotografie mají určitý typ atmosféry a neomezují se na zachycení prosté reality. Ve svých fotkách inspirovaných tradiční malbou tvoří Snové focení – maluje světlem, přidává detaily a mění prostředí.

Tvé úspěchy?

Dvě výstavy s fotografiemi inspirovanými starými mistry. Aktuálně to vypadá, že budu vydávat karty s mými fotografiemi, nafotila jsem ilustrace do dětské knížky.

Na čem pracuješ?

Na projektu Kolo roku, který by měl být završen výstavou a inspiračními kartami, víc informací můžete najít na www.subscribepage.com/luciedeutshkoloroku. Taky s kolegyní vybavujeme ateliér a malujeme nová plátna.

Budoucnost? Co dál?

Je toho dost a pořád se to proměňuje. V klientské fotografii bych chtěla více využívat nového ateliéru a vytvářet kreativní portréty, které připomínají obrazy, případně víc zařadila fantasy fotografii.

Co se týče mé vlastní tvorby, ráda bych začala s dlouhodobým projektem víl či dryád (ještě nevím, jak to nazvat), které budou zosobňovat jednotlivé stromy a květiny, jenž okolo sebe denně potkávám. Bude to propojení dvou mých vášní, ženského portrétu a přírody, zvláště květin. Chtěla jsem začít už letos, ale nestíhám, tak si zatím mapuji místa a květiny, které chci zachytit, a hledám vhodné ženy. Možná by z toho mohly být další karty, nebo něco podobného.

Také mám v hlavě portéty s vlastními mazlíčky jako protipól focení s pronajatými zvířaty, fotoilustrace mých oblíbených balad a portréty historických osobností spojených s místy, kde žiju.

Už dlouho se rozhoupávám s prodejem signovaných fotografií z vlastní tvorby v limitovaných edicích. Lidé se mne ptají, zda jsou mé fotky na prodej, ale neumím si poradit s cenotvorbou, tak to stále odkládám.

Ženy za objektivem?

To je spojení kreativity, citu a o chloupek jiného pohledu na svět, než mají muži fotografové. Více spoléháme na intuici než na technickou stránku.

Ještě něco?

Všechny vás zdravím, jsem ráda, že se my ženy můžeme inspirovat. Pokud vás rozhovor zaujal, budu ráda, když mrknete na mé stránky www.luciedeutsch.cz nebo mne budete sledovat na Instagramu Snové focení či Ruce v hlíně.

Moc děkuji za možnost se zapojit!

Zpět na výpis článků

Sleduj nás na Instagramu @zenyzaobjektivem