Článek

18 slov pro Nikol Obrovou

Ženy za objektivem
Napsala
Ženy za objektivem

Takto označené rozhovory a další články pro vás připravujeme v rámci týmu Ženy za objektivem. Nejčastěji ve dvojici Jona Novak a Iva Krochotová.

https://www.zenyzaobjektivem.cz/ http://instagram.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/groups/zenyzaobjektivem/

Foťák?

Dloouhý roky Canon, teď už druhý rok velmi spokojená se Sony A9 :)

Objektiv?

99 % času oblíbená 1.8/35 mm, někdy je třeba sáhnout pro zoom a pak Tamron 2.8/28-75 mm.

Žánr?

Portrét, rodinné, těhotenské, svatební, Pin-Up, ... prostě fotím lidi a nestydím se za to :D Celkem jedno do jaké škatulky to zrovna zapadá :)

První kšeft?

Strašněj průser :D Spolužačka z vejšky, řekla jsem si asi o 50,-/foto, ale šly jsme fotit pozdě, takže strašně špatný světlo a úpravama jsem to tak zabila, že jsem se jí naopak ještě omluvila a pozvala ji na oběd, aniž bych si za to cokoliv vzala. :D Druhej už byl výrazně lepší, za ten jsem si koupila první dobrou zrcadlovku :)

Nikol

Nikol Obrová

Nikol se věnuje focení lidí, a i když se zaměřuje převážně na focení těch, kteří stojí před fotoaparátem poprvé, její fotky se objevily i v řadě českých časopisů, jako je např. Bravo, Dieta, Blesk pro ženy, TV Pohoda, nebo na přebalu knížky Carrie Kristen. Spolupracovala na klipu Olgy Lounové a fotila také na natáčení filmu Nikdy nejsme sami s Karlem Rodenem.

Její práce je velmi rozmanitá, od rodinných fotografií včetně newborn, přes klasické, business a pin-up portréty, až po budoir. Kromě toho fotila např. pro značku Diesel, gelaterii GROM, interiéry pro klub Miami Vice nebo Hotel Golf a autosalon v Ženevě a Frankfurtu.

Tvé úspěchy?

V tomhle jsem možná divná, ale za svůj největší úspěch považuju fakt, že se focením už přes 12 let hezky živím, mám skvělý spokojený klienty, kteří se mi vracejí, úžasný tým holek, se kterými dělám, takže moje práce je doopravdy i můj největší koníček - to je pro mě v životě důležitý a jsem za to moc vděčná :)

Na čem pracuješ?

Zrovna mám na stole hromady rodinných a těhotenských fotek, fashion focení editorialu pro Blesk pro ženy, třpytivé TFP s krásnou modelkou, focení otevíračky luxusního kadeřnického salonu a jedny interiéry Kobky 15 z Náplavky. Snad jsem na nic nezapomněla :D

Budoucnost? Co dál?

Aktuální velký cíl je dodělat konečně nový web, který jsem začala už na začátku roku a do teď jsem se nedostala k jeho dodělání :D Jinak si plány nedělám - pro mě je hlavní, abych nezakrněla, měla pořád klientům co nabídnout, ňuňat možnosti v ateliéru, pořád se vzdělávat ... :)

Ženy za objektivem?

Moc krásnej projekt, moc ráda vás sleduju a moc vám fandím!

Ještě něco?

Děkuju za prostor, je strašně fajn mít občas pocit, že tyhle věci někoho zajímají :D Ať se daří :)

Zpět na výpis článků

Sleduj nás na Instagramu @zenyzaobjektivem